Webkamera

Autós csillagtúrák

Mivel a Madarasi-hargita és panziónk Székelyföld központi részén foglal helyet, a régió minden történelmi emlékhelye, városa és természeti látnivalója elérhető tőlünk egynapos, autós kirándulások keretében.

Az ajánlott útvonalak önállóan bejárható. Az utazás és a szükséges belépő árak önköltségesek és csupán orientatív jellegűek!

Nem biztosítunk idegenvezetőt.

Segesvár, Kőrispatak és Énlaka: 84,6 km; 74,8 km; 64km

Hagyományőrző települések segítenek a térség hangulatának átvételében. Érdemes kipróbálni a tradícionális ételeket és italokat. Kiemelt javaslatunk Segesvár történelmi központja, mely a Világörökség része, az ingyenes szalmakalap múzeum Kőrispatakon és az énlakai templom rovásírásos emléke.

Gyilkos-tó és Békás-szoros – Gyergyószárhegy: 60,7 km; 63,7 km

Egyedülállóan lenyűgöző természeti értékek és kulturális látnivalók nyújtanak kikapcsolódást az útvonalon. A Gyilkos-tó szurdokvölgye Erdély egyik leglátványosabb turisztikai látnivalója, és a közelben megtekinthető a gyergyószerárhegyi kastély.

 
Gyilkos-tó és Békás-szoros – Gyergyószárhegy: 60,7 km; 63,7 km
Szent Anna-tó, Mohos-tőzegláp és Torjai Büdösbarlang: 77,6 km; 116 km

Szent Anna-tó, Mohos-tőzegláp és Torjai Büdösbarlang: 77,6 km; 116 km

Mártózzon meg a históriák övezte tengerszemben, a Szent Anna-tóban, kerüljön közel a természethez a tőzeglápon, végül pedig töltődjön fel a barlang jótékony közegében, mely megoldász nyújthat számos mozgásszervi, keringési vagy vérnyomás problémában.

Farkaslaka, Korond, Parajd és Szováta: 45,4 km; 60,6 km; 71 km; 80,4 km

Az ősi – Korond például 1333, Farkaslaka pedig 1566 óta létezik -, hagyományőrző települések segítenek a térség hangulatának átvételében. Érdemes kipróbálni a tradicionális ételeket és italokat, majd az egészségmegőrzést is szolgáló parajdi sóbányában pihenhetnek le, vagy mártózhatnak egyet a magas sótartalmának köszönhetően különleges, szovátai Medve-tóban a természet lágy ölén.

Farkaslaka, Korond, Parajd és Szováta: 45,4 km; 60,6 km; 71 km; 80,4 km
 
Zetelaka – Székelyudvarhely (és Szejkefürdő) – Székelyderzs: 24,3 km; 35,8 km; 53,9 km
 

Zetelaka – Székelyudvarhely (és Szejkefürdő) – Székelyderzs: 24,3 km; 35,8 km; 53,9 km

Természeti értékeket, kikapcsolódást és kulturális látnivalókat nyújt az útvonal. Mindenképpen érdemes megnézni a Zetelaki víztározót és a városban található számos székelykaput, Székelyudvarhelyen pedig a városközpontot és a Vármegyeházát. Kihagyhatatlan a szejkefürdői borvízmúzeum, ahol a nyitvatartási időben a Sarolta-forrás borvize díjmentesen fogyasztható és a Székelyderzsi templom, mely a Világörökség részét képezi.

 

Tusnádfürdő – Brassó – Törcsvár: 77,6 km; 142 km; 145 km

Aktív pihenés, kultúra és misztikum egyben. Érdemes a túrát Törcsvárral kezdeni és onnan haladni visszafelé! A Drakula kastély érdekes és izgalmas lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt, Brassóban pedig számos lenyűgöző építeszeti remekkel lehet megismerkedni. A fárasztó városnézés után utolsó állomásként a pihentető tusnádi fürdőzést javasoljuk.

 

Felíratkozás hírlevélre

Szeretnénk új ajánlatokat és exkluzív akciókat megosztani